Meifesto

Fully Charged LIVE – 2023

Een driedaags evenement in de Amsterdamse Rai op 24, 25 & 26 November vol met elektrische voertuigen en dus ook tweewielers. 18 maanden na de eerste Fully Charged LIVE Europa, gelanceerd in de nasleep van de COVID-pandemie, keert Fully Charged terug naar de Amsterdamse Rai. Er is in die periode veel veranderd, en het elektrisch rijden lijkt meer normaal te worden. Zowel voor auto’s als brommers, maar ook het aantal elektrische motoren op de markt stijgt.
Het Fully Charged Live event zit vol met lezingen en Talks verspreid over de 3 dagen, en twee zalen met stands met de nieuwste modellen, uitvindingen en meer.

Innovaties en Opvallende Designs

Vrijdagochtend door de spits naar de RAI, dat was een interessante beslissing. Waar ik vorig jaar nog een mooi en stevige siliconen armband kreeg, was het dit jaar toch de minder comfortabele papierplastic bandjes. Dit jaar 2 zalen op de eerste verdieping, waarbij er spreiding was tussen auto’s en microtransport, bestaande uit tweewielers en kleinere auto’s. In de beide zalen was er ruimte voor de verschillende lezingen uitgezet. Hoewel niet alle stoelen bezet waren, werden deze lezingen door de bezoekers toch goed bezocht.

En ook dit jaar weer een paar opvallende auto’s. Waar vorig jaar de Nobe 100GT wist op te vallen was dat dit jaar onder andere de Carice TC 2. Gebouwd en ontworpen in Nederland door mensen met een levenslange liefde voor klassieke auto’s, is de TC2 gemaakt om te lijken op het speelse en elegante uiterlijk van elke auto waar je als kind van hield. Moet zeggen dat die statement wel gelukt is, want ik dacht eerst dat het een oldtimer was die omgebouwd was tot elektrisch. Ook de AEHRA Sedan viel op. Met dubbele vleugeldeuren en een set camera spiegels. Waarom je nog spiegels bouwt als ze alleen een camera omhulsen is een vraag met vast een logisch antwoord. Want ook de sportieve Nyobolt EV (een elektrische auto van de Engelse bedrijven Callum en Nyobolt) had nep spiegels/winglets met een camera. Doet een beetje denken aan Ducati winglets. Staat leuk maar of het veel toevoegd?

Mijn Highlights van de Motoren en Scooters

Dan de reden waarom we echt gegaan zijn; de motors, scooters en ander tweewielig spul. De focus ligt uiteraard op de motoren, maar daar waren er niet veel van dit jaar. Technisch gezien alleen de nieuwe NIU RQi Sport, die naar verwachting eind Q1 2024 in Nederland verkrijgbaar zal zijn vanaf € 7.999. Wat deze interessant maakt voor een A1 motor tegenover de concurrentie? De RQi Sport komt met twee uitneembare accu’s, voor oplaadgemak, wat hem geschikt maakt voor elk huishouden. De RQi  Sport is ook gewoon direct op te laden, dus je kan ze ook laten zitten. Daarnaast is zijn prijs 1 van de goedkoopste A1 motoren die 110 km/h kan.

Voor mij qua looks nog interessanter, maar iets minder motor, zijn de nieuwe XQi3 Dirt Bikes. De XQi3 Street, met een max van 45 km/h en de XQi3 Wild, met een max van 75 km/h. Concurrentie voor Surron en Talaria op de Benelux markt? Het mooie is dat de XQi3 DOT- en EC-gecertificeerd in de VS en Europa is. De XQi3 komt uitgerust met een kentekenplaathouder, verlichting, richtingaanwijzers en spiegels.

Uiteraard ook nog even staan praten bij Brekr, na mijn Model B weekervaring nu ook hun Model F(iets) in het echt kunnen bekijken. Zit lekker, maar doe mij de Brommer maar.
Er waren nog een hele hoop andere fietsen en merken aanwezig. Waarmee er voor iedereen wel iets tussen zat.
Voor mij was het na meerdere uurtjes lopen en praten wel goed zo en dus naar huis toe.

Ben je nieuwsgierig naar dit evenement dan is er nog een gratis optie beschikbaar. Laat aan de kassa dit bericht zien en je kan zelf een uurtje of 2 door de RAI slenteren.
Also, we are very happy to offer your audiences free of charge entry to the show on Saturday or Sunday if they bring evidence that they have seen your review from the media day. This would need to be shown as a photo on their phone on arrival to gain entry

Dit alles omdat ze in 2024 overstappen van “Fully Charged LIVE” naar “Everything Electric”, organiseren ze een ticket-weggeefactie als dank. Maak gebruik van deze kans om de laatste Fully Charged LIVE-evenement gratis mee te maken.

About Author