Meifesto

Mega MotorTreffen – 2023

Dit jaar werd het Mega MotorTreffen, georganiseerd door Motor.nl, gehouden op Zondag 07 Mei. Ondanks de voorspelde regenbuien was de opkomst goed, de paar verdwaalde druppels leek het plezier van de aanwezige bezoekers niet te drukken.
Van 10:00 tot 17:00 uur waren motorrijders en motor-nieuwsgierige welkom in het Autotron Rosmalen waar een motorfeest met tientallen demo-motoren klaar stond voor ze. Dit jaar was het Mega MotorTreffen groter en naar mijn gevoel ook zeker drukker dan vorig jaar.

Niks autotron, Motortron.

Wat benoemd wordt is dat het Mega MotorTreffen niet nóg een motor beurs is, maar als evenement wilt opvallen als een echt treffen. Het zit in de naam.
Daarbij komt veel beleving, meerdere shows en demonstraties en heel veel testritten. Dit jaar vond ook de 3e editie van de Landelijke Motor Zijspandag plaats op het Mega MotorTreffen, met medewerking van zijspanclubs en bouwers. Nieuw dit jaar was het buitenterrein met de live muziek en verschillende eetstandjes. En daar maken de bezoekers onderling een groot deel van de sfeer. Het buitenterrein is het treffen.
Binnen is de auotron gevuld met motorkleding, stands die iets te maken hebben met motoren en uiteraard vele verschillende merken met hun testrit modellen.

Bij binnenkomst was de stand van MotorkledingStore niet te missen met vele m2 aan helmen, motorjassen en meer. Zelf nog even staan snuffelen, maar toch maar snel door. Richting de hal met de demomotoren loop je langs de stand van De MotorPodcast, druk bezig met het opnemen van een nieuwe aflevering. Fijn voor de weg terug naar huis. En enkele stands voor het MAG, motorreizen en andere accessoires. 
De hal was gevuld met een flink aantal motormerken, groot en klein, en de dag was dan ook niet compleet zonder een paar testrondjes. Onder andere de Energica Experia en de Can-Am Spyder heb ik voor een rondje mee genomen. Uiteraard komen alle video’s hiervan online te staan op de Youtube pagina.
Na de testritjes het buitenterrein op voor het treffen, kijken bij de stand voor World of eMobility en voor de NSF100 Cup om daarna te kijken voor een hapje eten. Afsluitend met een omweg over de gratis motorparking terug naar huis.
Geslaagde dag, met bijna geen druppels. Op naar het Mega MotorTreffen van 2024.

About Author