Meifesto

FAQ

Waarom staat er geen motornieuws op de website?

Elke dag is er wel motornieuws te vinden. Nieuwe modellen, of nieuwe accessories, motorsport nieuws en ga zo maar door. Hoe bepaal je wat je wel en niet deelt. En hoe zorg je dat het allemaal fris en nieuw is. We hebben hierom de overweging gemaakt om het motornieuws niet mee te nemen op de huidige website. Op deze manier houden we de artikelen hier ons eigen, in de sfeer die passende is op de website.
Gelukkig zijn er genoeg andere (web)bronnen voor al het motornieuws.


Wat is het verschil tussen een review en een meerdaags artikel zoals Meifesto deze hanteert?

Een review volgt wanneer we de motor een langere tijd hebben gereden. Minimaal een dag, soms een paar dagen. Motors die we tijdens events rijden en daarna een gehele dag echt kunnen ervaren zullen ook een review krijgen. Er zal geen review komen als we de motor maar een uurtje gereden hebben, omdat we van mening zijn dat dit onvoldoende tijd is om de motor te leren.  Sommige motoren hebben we meerdere dagen achter elkaar thuis. Dan volgt een meerdaags of een weektest review. Deze kunnen iets dieper in de stof ingaan, er kan gekeken worden naar tanken en/of laden, en hoe bijvoorbeeld woon-werkverkeer bevalt.
Voor de website gebruiken we alleen de review en meerdaagse modellen, met voorkeur voor de meerdaagse ervaringen.


Wat is de ervaring van Meifesto omtrent deze onderwerpen?

Meifesto als motor content creator is al sinds 2012 actief. In 2015 een demodag voor de elektrische Zero’s, gevolgd in 2016 door een demodag van Mash en SWM, waren de eerste dagen waarbij motoren echte getest werden. Al snel volgde er meer, zowel enkeldaags als meerdaags. Bijna alle deze motorreviews staan nog op Youtube, hetzij Engels, hetzij Nederlands. In 2022 heeft Meifesto ook de opleiding Journalistiek gevolgd, ter ondersteuning voor het geschreven deel. Hiervoor had Meifesto als gastredacteur al een meervoud aan artikelen geschreven voor collega’s.


Is er een vaste upload periode voor artikelen?

Aangezien we afhankelijk zijn van nieuwe modellen op de markt, en dealers/leveranciers waarbij we deze kunnen reviewen is er geen vast upload schema. We zullen proberen om maandelijks nieuwe artikelen te plaatsen. Dit kan varieëren tussen motorreviews, product reviews of evenementen blogs. Voor iedereen iets dus. Afhankelijk van verloop van de toekomst kan dit vaker worden.
De website zelf zal op ze minst wekelijks gecontroleerd worden.


Het merk/model waar ik nieuwsgierig naar ben staat niet op de website?

Het is onmogelijk om elke nieuwe motor te testen, zeker met een langdurige test. Op dit moment is Meifesto.com een zzp bedrijf, waardoor tijd en opties beperkt zijn. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk te testen, maar er zijn limitaties aan tijd, onkosten en dealers die motoren beschikbaar willen stellen.
Mocht je echter graag een merk/model zien wat je nog mist, mag je dit altijd via de contactpagina laten weten. Dit wordt zeer gewaardeerd.


Ik mis een event op de “Evenementenpagina”.

Het kan zijn dat we een evenement gemist hebben, zelfs in de kleine regio BeNeLux speelt er een hoop in het hoogseizoen. Iets gemist, of een fout gespot; schroom niet om contact op te nemen via de contactpagina en we zullen het zo snel als mogelijk toevoegen of aanpassen.


Waarom staan er geen Ride-Outs op de “Evenementenpagina”?

Er zijn jaarlijks een flink aantal ride-outs gepland, sommige groot, andere een stuk kleiner. Vaak worden tijd en locatie zeer kort voor het begin bekend gemaakt, waardoor het vrij onmogelijk is om alles bij te houden in een agenda. We hebben gekozen om alleen legaal georganiseerde evenementen op de agenda te plaatsen, zodat tijd en plaats ook ruimschoots op tijd bekend zijn.


Hoe worden mijn persoonlijke gegevens beschermd?

Meifesto.com is de verantwoordelijke voor uw persoonlijke gegevens. Voor meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, hoe lang we uw persoonlijke gegevens bewaren en hoe u uw rechten kunt uitoefenen, raadpleegt u ons Privacybeleid.